Дортмунд ще се опита срещу Милан да измие срама от Париж

Нови осем мача от груповата фаза на Шампионска лига се играят днес. Борусия Дортмунд е домакин на Милан в един от двубоите, които предизвиква най-голям интерес сред феновете. Мачът е от 22:00 часа на "Сигнал Идуна Парк".


"Жълто-черните" стартираха участието си в Шампионска лига с поражение - 0:2 от Пари Сен Жермен на френска земя. Сега Борусия обаче има задължителен мач за спечелване, ако иска да се бори за излизане от груповата фаза. Отборът влиза в добра форма с две победи в изминалите два мача - 1:0 над Волфсбург и 3:1 срещу Хофенхайм.

Милан направи реми 0:0 срещу Нюкасъл на 'Сан Сиро' в първия кръг на груповата фаза в ШЛ. След този резултат отборът на Стефано Пиоли постигна три поредни победи. "Росонерите" спечелиха двубоите си от Серия А срещу Лацио, Каляри и Верона. Милан не се разписа в само един двубой от началото на сезона. Домакините пък ще имат невероятна подкрепа от трибуните и по традиция играят силно на "Сигнал Идуна Парк".

В другия мач от групата ПСЖ ще търси срещу Нюкасъл втора поредна победа в турнира. Парижани преминават през труден период от историята си. Те прекараха почти цялото лято в опити да убедят Килиан Мбапе да подпише договор, но не успяха по този въпрос. Ръководството на клуба дава шанс на французина, който вече има 7 попадения в родния си шампионат. Той обаче не игра толкова добре срещу Марсилия и Клермон. Въпреки това Луис Енрике няма други възможности.

Нюкасъл потегли ужасно в новата надпревара на Англия с 3 поредни загуби, но доказа че е много стойностен тим и след това в характерният си от миналия сезон стил, довел ги до участие в Шампионска лига, постигнаха 4 поредни победи, гарнирани с много авторитетно 0:0 като гост на гранда Милан. Задачата на "свраките" срещу друг тим, спряган от няколко години като фаворит за спечелване на най-комерсиалната надпревара в Европа - ПСЖ, е да играят като в последните 5 мача във всички турнири. В тях тимът не допусна гол, а отбелязали 12, като 8 от тях бяха вкарани в гостуването на Шефилд Юнайтед.

Пълна програма за мачовете в сряда:

Група Е:

19:45, Атлетико М - Фейенорд

22:00, Селтик - Лацио

Група F

22:00, Борусия Д - Милан, Нюкасъл - ПСЖ

Група G

22:00, РБ Лайпциг - Манчестър Сити, Цървена звезда - Йънг Бойс

Група H

19:45, Антверп - Шахтьор

22:00, Порто - Барселона. /БГНЕС

Категории: