Дончич спечели дуела с Ървинг за победа над Нетс след продължение

Далас Маверикс надигра Бруклин Нетс със 129:125 като гост след продължение в поредна среща от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА).

В зала „Барклейс Сентър“ над всички за победителите бе Лука Дончич. Словенският гард завърши срещата с чудовищен трипъл-дабъл – 41 точки, 11 борби и 14 асистенции, приключвайки с 14/28 от игра и 11/13 от наказателната линия. Още петима баскетболисти на тексасци се отчетоха с двуцифрен точков актив, водени от Тим Хардауей-младши с 18.

Дончич (ц) завърши с трипъл-дабъл - 41 точки, 11 борби и 14 асистенции.

Дончич спечели дуела с гарда на съперника Кайри Ървинг. Шампионът с Кливланд Кавалиърс от 2016 завърши с 39 точки, седем борби, четири асистенции и три кражби и четири блока, но раздаването му на паркета не се увенча с успех. Кевин Дюрант също изигра силен двубой за „мрежите“, приключвайки с 37 пункта, но Бен Симънс отново изпита затруднения и се отчете със седем точки и осем борби.

Далас е десети на Запад с баланс 2-2, докато Бруклин е предпоследен в Източната конференция с четири загуби от първите си пет мача. За Нетс предстои първи от два мача с Индиана Пейсърс в събота, докато Маверикс са домакини на Оклахома Сити Тъндър същата вечер.

Останалите резултати:

Оклахома Сити Тъндър – Ел Ей Клипърс 118:110

Голдън Стейт Уориърс – Маями Хийт 123:110

Сакраменто Кингс – Мемфис Гризлис 110:125. /БГНЕС