Дончев: Второто ни място не е тенденция, подкрепата ни за Герджиков е твърда

Никаква тенденция не означава това, че сме за втори път втори на избори. Това заяви по бТВ заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той посочи, че при един детайлен анализ на изборните резултати, ще се види, че при протестните партии няма експанзия, а по-скоро преразпределение.

„Вотът на хората винаги е правилен. Благодаря на всички, които са гласували. Първият си е първи и заслужава поздравления“, заяви Дончев.

Според него резултатите от изборите трябва да се посрещат и с мъдрост, не само с еуфория. „Приемам, че някой не иска да работи с някоя партия, но не можеш да изолираш групи от обществото и да кажеш, че тяхната воля не те интересува“, каза заместник-председателят на ГЕРБ.

Преди да се стигне до махане и сваляне на когото и да било в управлението трябва да се влезе с презумпцията, че законите са за всички, включително и до почтените, заяви Дончев и добави: „Жадувам да разбера каква е предлаганата съдебна реформа. В нашата програма е казано как трябва да се подобри работата на главния прокурор“.

„Парламентарните избори свършиха, трябва да избягаме от клишетата. С този размах и обещания за повишаване на приходите, очаквам новите управляващи да построят поне един тунел, един мост и една магистрала през първата година“, каза заместник-председателят на ГЕРБ.

Подкрепата на ГЕРБ за проф. Анастас Греджиков за втория тур е твърда.

„Надявам се той да събере повече подкрепа, която не е свързана с партийния вот. Изборът е между един интелектуалец и действащия президент, който е опасен за демокрацията“, подчерта Дончев.

Той посочи, че ГЕРБ никога не са били против машинното гласуване, но са задавали въпроси, на които не получихме отговори.

„Начинът на протичане на изборите, начинът на организация на изборите, някои тънкости на машинното гласуване ще коментираме тепърва през следващите дни. Никой не е искал да внася недоверие в изборния процес. Когато виждаш нещо съмнително е по-добре да го кажеш, а не да го премълчиш“, каза Дончев. /БГНЕС