Дончев: В момента НС не трябва да дава имунитета на никого, защото това е форма на натиск

В тази ситуация, докато се направят всички промени в съдебната реформа, за мен НС не трябва да дава имунитета на никого, защото това в момента е форма на натиск. Това каза пред бТВ Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС.


Той коментира и връщането в България на Ангел Христов от „Братя Галеви“ и смъртта му. „Обезпокояващ факт е мека дума. Това се отнася за цялата система за сигурност. Виждате до София и в страната мигранти в бусове, линейки, камиони. Да, това не е аргумент за бързо приемане на България в Шенген, съжалявам. Затова спешна задача на правителството е да подобри тези системи, да даде аргументи на всичките партньори, че сме в състояние да носим отговорности на държава – член на Шенген, добави Дончев.

Трябва да има правителство, категоричен е той.

За конфликтите, когато разцепват прокуратурата, е грешно мисленето, че ние се месим. Това е грозно, става дума за институция, част от процеса на въздаване на справедливост и всички скандали, които текат вътре, сриват образа и обществената подкрепа по отношение не само на ключовите фигури, а и на цялата институция. След всичко, обаче, което се случи, реставрация е възможна, убеден е Дончев. Духът е излязъл от бутилката, щом един е излязъл да говори, да излезе втори и трети, и да се разбере какво се е случвало, подчерта Томислав Дончев. Ако правителството работи добре, ако постигне основните приоритети, то може и да съществува и 4 години, зависи от качеството на работа, посочи Дончев. /БГНЕС

Тагове: