Добрев: Преговорите за първия мандат трябва да започнат с ДБ

Правим всякакви опити да има правителство. Ние от "Продължаваме промяната" не търсим подкрепа, не искаме тяхната подкрепа, не искаме тези гласов. Не можем да преглътнем това, което се случи в последните 10 месеца.Преговорите за първия мандат трябва да започнат с ДБ, защото в Европа сме заедно в едно семейство – Европейската народна партия. Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев по Нова тв.

„Те са нашият естествен партньор, защото по местни и европейски политики нашите програми се припокриват на 100%. Сега имаме шанс да изчистим отношенията помежду ни, защото от това зависи дали ще има правителство“, посочи Добрев и припомни, че през изминалите 12 години вече е имало мандат, в който ГЕРБ е управлявал с Реформаторския блок.

„Важно е да има правителство и това семейство да се събере в България. Надеждата е Христо Иванов. Ако не се разберем с „Да, България“, тогава шансовете за правителство намаляват с първия мандат. Правителство с третия мандат ще бъде такова, че всички ще го подкрепят и никой не носи отговорност“, каза Добрев.

Според него най-лошият вариант са избори, второто по-малко лошо е кабинет с третия мандат и най-доброто е кабинет с първия. „Вторият мандат е обречен, защото никой не иска с „Промяната“, добави Добрев.

По отношение на Изборния кодекс и машинното гласуване, Добрев каза, че единственото, което искат от ГЕРБ е да се преброят разписките. „Защо не дават да се броят разписките от машините“, каза той и добави, че този въпрос трябва да бъде зададен към Асен Василев, който в последно време често си сменял програмата за участие по медиите, след като научавал, че в тях ще бъде и Делян Добрев.

Коментирайки скандала около „Джемкорп“, Добрев заяви, че комисията в предишния парламент не е успяла да свърши много работа, защото той много бързо се е разпуснал. Голяма мистерия е откъде се появи тази фирма, перат ли се руски пари, заяви Добрев и добави, че със случая „Джемкорп“ искат да покажат на обществото, че в България не трябва да се вземат така решения за милиарди. /БГНЕС