До края на януари става ясно кога и къде Пулев ще се бие с Джошуа

Пулев ще получи втори шанс да стане световен шампион в тежка категория.

До края на януари ще стане ясно кога и къде българският боксьор Кубрат Пулев ще се бие със световния шампион Антъни Джошуа за титлите на IBF, WBA и WBO, съобщава Скай спортс. Кобрата е официален претендент за пояса на Международната боксова федерация (IBF) и до средата на тази година би трябвало да получи втори шанс да се качи на световния връх в тежка категория.

Според информацията двата лагера вече водят интензивни преговори за двубоя и са поставили краен срок 31 януари, за да стигнат до договорка. "Беше ми съобщено, че лагерите на Пулев и Джошуа са поискали време до края на месеца за преговори", съобщи говорител на IBF. За Пулев това ще бъде втори мач за световната титла, като през ноември 2014 бе нокаутиран от украинеца Владимир Кличко за единствената си загуба в 29 мача на професионалния ринг. Кобрата трябваше да се изправи срещу Джошуа през октомври 2017, но две седмици преди мача българинът получи контузия и не можа да излезе на ринга.

В същото време стана ясно, че е възможно на Джошуа да се наложи да оваканти пояса на Световната боксова организация (WBO), тъй като няма да успее да я защити навреме, което означава, че за нея ще се бият първите двама в ранглистата на организацията Олександър Усик и Джоузеф Паркър. По-вероятно обаче изглежда непобеденият до момента Усик да се изправи срещу британеца Дерек Чисора в края на март. /БГНЕС