Днес е наддаването за кораба "Вера Су"

Днес ще се проведе обявеният от Изпълнителна агенция „Морска администрация“ търг за продажбата на моторния кораб "Вера Су" (Vera Su), който повече от месеца седя заклещен в скалите при Камен бряг.

Първоначалната цена на търга с явно наддаване е определена на база изготвена експертна оценка от лицензиран независим оценител. Определената тръжна цена за продажбата на плавателния съд е в размер на 460 000 щатски долара без ДДС. За участие в търга се изисква депозит в размер на 10% от началната тръжна цена на продавания кораб.

БГНЕС припомня, че "Вера Су" заседна край местността Яйлата при Камен бряг на 20 септември миналата година и бе изтеглен след повече от месец на 26 октомври.

От транспортното министерство, което тогава също се оглавяваше от Христо Алексиев, сега и вицепремиер, заявяват, че цялостната операция по изтеглянето и изваждането на кораба, определена от експерти като изключително рискова, е била добре планирана, координирана и проведена при стриктно следван план под контрола на Алексиев. По информация на бившия министър на транспорта Николай Събев разходите по изтегляне на "Вера су" са на обща стойност почти 3 милиона лева (2 млн. 897 хил. 685. 77 лева). /БГНЕС