Дюрант се завръща в игра срещу Маями

Звездата на Бруклин Нетс Кевин Дюрант вече не е в списъка с контузени играчи на Националната баскетболна асоциация (НБА) и ще направи завръщането си срещу Маями Хийт в петък в 02:30 часа сутринта българско време.

Кевин Дюрант (д).

12-кратният участник в „Мача на звездите“ отсъства от паркета от януари насам, когато получи навяхване в областта на лявото коляно. Новината доближава Бруклин до това да разчита на тримата си най-добри баскетболисти заедно на игрището.

Бен Симънс, който бе привлечен в последния ден на трейдовете, все още се подготвя за своя дебют с екипа на „мрежите“, но в момента изпитва болки в гърба. Кайри Ървинг остава не на разположение в домакинските мачове, но това може да се промени ако кметът на Ню Йорк Ерик Адамс отмени задължителната ваксинация за събития на закрито.

Бруклин, междувременно, е в серия от 3 победи и 15 загуби в последните си 18 мача. Завръщането на Дюрант ще осигури на отбора огромен тласък в лицето на крилото, който преди травмата имаше средно по 29.3 точки, 7.4 борби и 5.8 асистенции. Нетс са осми в Източната конференция с баланс 32-31 и разполагат с около пет седмици да се изкачат в класирането. Ако редовният сезон свършваше днес, отборът щеше да играе в плей-ин турнира. /БГНЕС