Директорът на ОДМВР-Бургас Радослав Сотиров подаде оставка

Директорът на ОДМВР-Бургас Радослав Сотиров подаде оставка, предаде кореспондентът на БГНЕС.

По-рано днес кметът на Бургас Димитър Николов определи като грешка действията на полицията за това, че са спрели достъпа на български граждани до плажа в Росенец.

Христо Иванов в разговор с него го попита защо полицията го е излъгала, че няма да има друг протест, след като той е имал информация. Кметът заяви, че го отчита като грешка и че ще помоли да бъдат допуснати всички български граждани, които искат да отидат на плаж в Росенец. След тези думи на кмета, всички протестиращи, които се бяха събрали пред общината в Бургас тръгнаха отново към Росенец и заявиха, че ако не бъдат допуснати, ще блокират пътя Созопол-Бургас.

Оценявам като грешка решението на полицията за недопускането на протестиращите до парк Росенец, написа и във Facebook кметът на Бургас Димитър Николов. Категорично смятам, че именно това покачва градуса на напрежението. Срещнах се с част от протестиращите пред Общината и изразих тази позиция. Отивам на място със заявителя на протеста Христо Иванов, за да разговарям с органите на реда за осигуряване на достъп, каза кметът на Бургас. /БГНЕС