Димитров се справи с Фучович за четвъртфинал в Ротердам

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на тенис турнира от сериите ATP 500 в Ротердам, след като преодоля Мартон Фучович с 6-3, 7-5. Двубоят продължи близо час и половина.


Шестият в схемата българин трябваше да отразява две точки за пробив в началото на мача, но се справи и това му даде самочувствие до края на откриващата част. Пробив в осмия гейм се оказа решителен и даде аванс на най-добрия ни тенисист. Във втория сет Григор трябваше да превъзмогне критичен момент в десетия гейм, в който се наложи да спасява сетбол за 86-ия в света унгарец. Фучович се пропука след това и Димитров затвори нещата в своя полза на собствен сервис.

След като спечели откриващия си двубой в нидерландския град със 100% успеваемост при точките на първи сервис, днес първата ни ракета отново завърши с много висок процент – 85. Той отрази и трите точки за пробив пред съперника, като завърши с 20 уинъра и 8 непредизвикани грешки. 32-годишният хасковлия поведе в преките мачове с Фучович и вече с 3-2 победи – по-рано през годината той го надви и на Аустрелиън Оупън.

В спор за място на трети полуфинал от началото на сезона след тези в Бризбън и Марсилия, Димитров чака победителя от мача между Александър Шевченко (Казахстан) и третия поставен Холгер Руне. /БГНЕС