Димитров нокаутира Алкарас за първи полуфинал в Маями

Световният номер две Карлос Алкарас отпадна на четвъртфиналите на Мастърса в Маями в четвъртък, след като загуби от българина Григор Димитров с 2-6, 4-6.


Димитров, който изигра блестящ и енергичен тенис, за да победи испанския топ тенисист, сега ще се изправи срещу германеца Александър Зверев за място на финала.

Германският тенисист Зверев се справи с изгряващия унгарец Фабиан Марожан и си осигури място на полуфинала с победа с 6-3, 7-5.

Яник Синер и Даниил Медведев ще играят в другия полуфинал - реванш от финала на Откритото първенство на Австралия, спечелен от Синер през януари.

Алкарас пристигна в Маями с титлата си от Индиън Уелс и с поглед, насочен към "Sunshine Double".

Но от самото начало Димитров не показа страх, атакува Алкарас и проби рано, за да поведе с 3-0.

Българинът се възползва от всяка възможност, като често излизаше на мрежата и преместваше Алкарас по корта.

Изглеждаше, че е на път да постигне комфортна победа в два сета, след като проби испанеца в четвъртия гейм и след това задържа преднината си от 4-1.

Но Алкарас не се предаде и проби за 3-4, след като в края на едно забавно разиграване реализира уинър.

След като мачът се върна на сервис, тайбрекът изглеждаше неизбежен. Но когато Алкарас сервираше, за да остане в мача, Димитров го проби, за да се поздрави с крайната победа, негова втора срещу испанеца след тази в Шанхай в края на миналата година.

"За да спечелиш срещу него, трябва да играеш по най-добрия начин. Просто е така", каза Димитров след края на мача.

"Влязох в мача много концентриран и мисля, че съм изключително наясно какво трябва да направя. Понякога простотата е гениална. Много, много трудно е да го направиш, особено когато играеш срещу съперник като този. Но аз наистина успях да диктувам играта. Честно казано, това беше много, много добър мач от моя страна. И просто съм щастлив, че поне веднъж го завърших в два сета", пошегува се българинът. /БГНЕС

Категории:

Тагове: