Димитров: Не мога да поема вината за години назад

През последните 20 г. на Българското Черноморие най-малко се е строяло, най-малко се е размътвала водата, най-малко чадъри са се слагали, защото най-малко е посещението заради коронавируса. От последните 20 г. през тази година нещата са най-малко. Хората стачкуват за нещо, което се е случвало 20 г. Аз съм се съобразил на 90% още на третия ден откакто съм министър с исканията на зелените. Защитил съм един закон в Министерски съвет. Стоя зад текстовете, които съм защитил. Това заяви пред Нова телевизия министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

Има закон, ако законът не се приеме България ще получи санкции. Това, което съм направил е да се съобразя с всички европейски изисквания, които иска Европа, не аз. Внесъл съм го с орязан вариант и аз стоя зад тези текстове само и единствено, посочи Димитров. След това има групи, зелени и др. по този закон, вече е в Народното събрание, аз дали харесвам или не няма значение, но харесвам само това, което съм внесъл в Министерски съвет, повтори Димитров.

Нито един от текстовете, които не са внесени в Министерски съвет не представляват интерес за мен. Какво ще се случи оттук нататък нямам отношение. Не се ли приеме законът ще има санкции, уточни министърът.

Никакви текстове извън тези, които съм внесъл не подкрепям и не коментирам, категоричен е Димитров.

Не мога да поема вината за години назад, добави още той. /БГНЕС