Димитров надви Манарино след здрава битка във Вашингтон

Григор Димитров се класира за осминафиналите на турнира от сериите АТП 500 във Вашингтон, след като победи французина Адриан Манарино с 6-1, 3-6, 7-5 в първия си мач от надпреварата.

Първата ракета на България започна отлично двубоя и даде само един гейм на съперника си в първата част, но след това Манарино започна да играе по-солидно и вкара мача в трети сет, в който имаше преднина от пробив и 4-2. Гришо обаче показа характер, за да спечели пет от следващите шест гейма и да затвори мача след точно два часа игра. Така Димитров постигна четвърта победа от четири мача срещу този съперник.

Тази вечер българинът ще се изправи срещу представителя на домакините Себастиан Корда в спор за място в четвъртфиналите. Двубоят е трети на корт Грандстенд в американската столица и ще започне след 22:00 часа българско време. Това ще бъде първи мач за Димитров срещу Корда, който е син на именития чешки тенисист Петър Корда. 22-годишният американец заема 54-то място в световната ранглиста.

Победи тази нощ записаха още финалистът от Уимбълдън Ник Кирьос, Тейлър Фриц, Райли Опелка, Холгер Руне и Франсис Тиафо. Сред по-интересните сблъсъци в осминафиналите са Кирьос - Опелка и Андрей Рубльов - Максим Креси.

Наградният фонд на турнира във Вашингтон е 1 953 285 щатски долара. /БГНЕС