Димитров играе с аржентинец в понеделник в Мелбърн, Гоф срещу Винъс при жените

Жребият за Аустрелиън Оупън отреди първата ракета на България Григор Димитров да спори с аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро. Гришо досега не е играл срещу 51-ия в света южноамериканец, който е на 26 години и ще дебютира в основната схема на Откритото първенство на Австралия. Вече е ясно, че двамата ще спорят за място във втория кръг в понеделник.

Най-добрият резултат на Лондеро в турнири от Големия шлем е четвърто място на Ролан Гарос през 2019 г. Ако пречупи съпротивата му, Димитров ще играе във втори кръг с победителя от мача между аржентинеца Леонардо Майер и американеца Томи Пол. Евентуален съперник на българина в трети кръг е №13 в схемата Денис Шаповалов, а в 1/8 финалите - Роджър Федерер.

Миналата година Димитров стигна до 1/8 финалите на Аустрелиън Оупън след успехи над Янко Типсаревич, Пабло Куевас и Томас Фабиано, след което бе елиминиран от Франсис Тиафо.

Поставеният под №1 Рафаел Надал ще играе в първия кръг с боливиеца Уго Делиен, а №2 Новак Джокович - с германеца Ян-Ленард Щруф. В миналогодишното издание на турнира Новак Джокович във финалната среща се наложи над Рафаел Надал с 6-3, 6-2, 6-3. /БГНЕС

При жените, Коко Гоф стартира участието си в първия за годината турнир от Големия шлем Аустрелиън Оупън с двубой срещу Винъс Уилямс, отреди жребият за надпреварата. 15-годишната американска тийнейджърка надигра далеч по-опитната си сънародничка в дебюта си на голямата сцена миналата година на Уимбълдън. По-малката сестра на Винъс – Серина, стартира кампанията си за 24-та титла от Шлема, с което би изравнила рекорда на Маргарет Корт, срещу рускиняната Анастасия Потапова.

Гоф ще се опита отново да надиграе Винъс за място във втори кръг в Австралия.

Шампионката от миналата година Наоми Осака започва защитата на титлата си в Мелбърн с двубой срещу чехкинята Мари Бужкова. Фаворитката на домакините и световна номер 1 Ашли Барти пък открива с мач срещу Лесия Цуренко. Австралийката ще се опита да спечели първа титла за страната в турнира след тази Крис О‘Нийл през 1978. Аустрелиън Оупън започва на 20 януари. /БГНЕС