Димитров и Томова изиграват днес мачовете си от първи кръг не преди 13:00 часа

Двубоите с българско участие от първи кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис на Григор Димитров и Виктория Томова съответно при мъжете и жените ще се изиграят днес не преди 13:00 часа българско време. По програма Григор и Вики вече трябваше да са изиграли срещите си съответно със Стив Джонсън и Дария Савил, но изсипалият се дъжд над Лондон наложи промени в графика на турнира.

Виктория Томова.

Първата ни ракета при мъжете Димитров да излезе не преди 18:00 часа българско време вчера срещу американеца Джонсън, но дъждът не позволи на изиграването на срещата в понеделник. Мачът бе четвърти в програмата на Корт номер 12. Нашият тенисист ще се опита да преодолее 93-ия в световната ранглиста за място във втори кръг, където го чака един измежду Райън Пенистън от Великобритания и швейцареца Хенри Лааксонен. Григор и Джонсън излизат днес за двубоя си от откриващия кръг в Лондон в първи мач от програмата на Корт номер 2.

Първата ни ракета при дамите Томова, подобно на Григор, трябваше да се изправи срещу австралийката Дария Савил в понеделник привечер, но лошите условия и липсата на покрив на страничните кортове не позволи срещата да бъде изиграна по предварителна програма. Двубоят бе четвърти в програмата на Корт номер 8. Вики ще гони победа срещу Савил, 98-а в световната ранглиста при жените, за да се изправи във втори кръг срещу спечелилата мача между петата в схемата Мария Сакари и друга представителка на Австралия – Зо Хайвс. /БГНЕС