Димитров и Корда доиграват мача си не преди 20:30 часа тази вечер

Първата ни ракета Григор Димитров ще доиграе сблъсъка си от осминафиналите на тенис турнира от АТП 500 във Вашингтон срещу местния тенисист Себастиан Корда не преди 20:30 часа българско време тази вечер. Двамата играеха при резултат 6-4, 40:40 в полза на Григор, преди срещата да бъде прекъсната поради дъжд.

Григор Димитров.

Димитров стартира по чудесен начин, пробивайки подаването на 54-ия в света още в първия му сервис гейм. Последва затвърждаване на брейка, а в шестия гейм нашият тенисист отрази три точки за връщането на пробива. Българинът затвори откриващата част по комфортен начин за 53 минути. В началото на втората двамата играеха равностоен гейм, преди метеорологичните условия да сложат временно точка на спора помежду им.

Димитров и Корда довършват мача си веднага след края на двубоя от осминафиналите в женския турнир между Тереза Мартинцова и четвъртата в схемата Виктория Азаренка, които трябва да стартират не преди 19:00 часа българско време. Ако елиминира американеца, Григор ще се изправи срещу шведа Микаел Имер в спор за място на полуфиналите – двубоят им се очаква да започне не преди 03:00 часа българско време.

Вече е ясен един от четвъртфиналите във Вашингтон при мъжете. Британецът Дан Еванс отказа третия в схемата и фаворит на домакините Тейлър Фриц и ще играе с японеца Йошихито Нишиока, който изненада седмия поставен Карен Хачанов за чист успех в два сета. Дъждът прекъсна и срещите на Ник Кирьос с Райли Опелка и на Ботик ван де Зандсхулп с Франсис Тиафо. Финалистът на Уимбълдън Кирьос води на Опелка със сет и 2-1 във втория, докато Ван де Зандсхулп и Тиафо ще доиграят при сет на сет. /БГНЕС