Димитрия Димитрова: В България само с дипломация не се получават нещата

След една бурна нощ, празнувахме това, че имахме волята да покажем на хората, че да се случат нещата трябва да действаме малко по-агресивно. Излизане на прозореца беше акт на отчаянието, да покажем, че само с дипломация в България не се получават нещата. Това заяви за БГНЕС една от протестиращите медицински специалисти Димитрия Димитрова.

„Удовлетворени сме, че много хора ни подкрепиха, телефоните ни загряха от чужбина да попитат с какво могат да помогнат. Много лекари писаха, че се разграничават от изказването на Българския лекарски съюз. Това води до едно обединение“, каза Димитрова.

Тя призова, когато хората се борят за избори, нека защитават своята партия. Когато се борят обаче за социални придобивки, за здравеопазване и образование, всички трябва да са заедно.

„Протестът остава, ние сме декларирали, че ще продължаваме да подкрепяме справедливите искания на майките на деца с увреждания. Ние ще продължаваме с различни методи и действия, но няма да спрем“, категорична е протестиращата жена.

Според Димитрова, правителството очаквано е реагирало негативно на блокадата на бившия партиен дом. „Ние пак казваме, не искаме тяхната оставка, искаме да работят“, добави Димитрова.

Акцията, която се разигра на прозореца на бившия партиен дом вчера, беше моментен и показен акт, че сме готови и на по-драстични действия. Искахме да покажем независимо, че сме 5 слаби жени, няма как да спрем. Естествено ще продължим с дипломатични действия и законни протести. Ако видим, че след месеци продължават да бездействат, ще прибегнем пак до драстични действия“, предупреди протестиращата сестра. /БГНЕС