Диксън: Левски ще има нов стадион и нов търговски център

Преговорите между Левски и Джоузеф Диксън са пред своя край, предаде репортер на БГНЕС. Англичанинът даде самостоятелна пресконференция, без присъствието на мажоритарния собственик Наско Сираков, на която внесе яснота относно преговорите за инвестиции в Левски.

31-годишният британец обясни, че преговорите са продължили около 6 месеца и са пред финализиране. "В момента всичко е готово и остават само формалности, за да се премине на следващия етап. Идеята е да инвестираме не само в нов стадион, но и в нов търговски център, за да може клубът в дългосрочен план да успява сам да се издържа. И това е независимо дали аз съм собственик или някой друг", каза Диксън.

Той потвърди, че Наско Сираков ще бъде президент на Левски, а Станимир Стоилов е предпочитаната опция за треньор. Британецът сподели, че се надява възможно най-скоро да договори новия наставник на "сините", тъй като отборът трябва да стартира подготовка за новия сезон в следващите дни. Благой Георгиев пък ще играе важна роля в бъдещето на Левски. Акциите ще бъдат на името на българско дружество, което ще се контролира от Диксън.

От страна на футболния клуб са получили доказателства за инвестициите, но англичанинът не пожела да ги конкретизира заради споразуменията за конфиденциалност. "Нормално е да има опасения, но никой не дава така 250 милиона. Думите нямат толкова значение, колкото действията. Обсъждал съм тези въпроси и с държавата и имам нужната подкрепа. Оставете действията да говорят по-силно от думите", заключи Диксън. /БГНЕС