Ди Каприо се готви да работи със Стивън Кинг

Леонардо ди Каприо може да участва в екранизацията на романа на Стивън Кинг "Били Съмърс". Deadline съобщава, че Warner Bros. са придобили правата върху романа и че той се продуцира от продуцентската компания на Леонардо ди Каприо, Appian Way, в допълнение към Bad Robot на Джей Джей Ейбрамс.

Първоначално "Били Съмърс" трябваше да бъде сериал от 10 епизода, подобно на други продукции на Bad Robot по произведения на автора, включително сериалите на "Hulu Castle Rock" и "11.22.63". Студиото обаче решава, че вместо това трябва да бъде пълнометражен филм и го разработва с тази цел. Ед Цвик и Маршал Херсковиц са наети да напишат сценария, а компанията на Леонардо ди Каприо работи с Bad Robot по предпродукцията на историята на Стивън Кинг.

Тази новина разпали холивудската мелница за слухове, че Леонардо ди Каприо вече е потвърдил, че ще играе едноименния герой на Стивън Кинг, но все още не е потвърден кастингът. Не е сигурно също така, че Джей Джей Ейбрамс ще бъде режисьор, въпреки че този слух също се разпространява. Макар че и двете продуцентски компании участват в предпродукционните фази на филма, изглежда, че всички изчакват да видят сценария, преди да се ангажират, с каквато и да е по-нататъшна роля във филма.

Филмът "Били Съмърс" разказва за наемен убиец, който иска да се пенсионира. Той приема това, което се предполага, че ще бъде последната му работа, а именно да убие друг наемен убиец, Джоел Алън. Алън трябва да се яви в съда за едно от многото убийства, които е извършил, най-вече за престъпни крале, които подозират, че той ще ги обвини. Твърди се, че Леонардо ди Каприо ще играе Били Съмърс в историята на Стивън Кинг, ако слуховете, които се носят, са верни. /БГНЕС