Девет от Ботев пребориха ЦСКА за финал в Купата на България

Лъчезар Балтанов реализира втория гол във вратата на ЦСКА.

Отборът на Ботев Пловдив се класира за финала на Купата на България, след като стигна до равенство 3:3 в реванша с ЦСКА от полуфиналите на турнира и отстрани съперника си с общ резултат 6:5.

На стадион „Българска армия“ пловдивчани направиха отлично първо полувреме, като в 22-та минута Тодор Неделев даде преднина на тима със страхотен изстрел от воле от далечно разстояние. Само пет минути по-късно „канарчетата“ попариха домакините с втори гол, като този път Лъчезар Балтанов завърши образцова контраатака на гостите.

След почивката възпитаниците на Любослав Пенев се хвърлиха в атака, за да търсят обрат и върнаха един гол в 49-та минута, когато Али Соу се възползва от неубедителна намеса на Даниел Кайзер и вкара с добавка. Ключовият момент в двубоя дойде в 53-та минута, когато реферът Петър Костадинов показа пресилен втори жълт картон на Филип Филипов и изгони бранителя на Ботев. Гостите се браниха смело с човек по-малко, но се пропукаха в 74-та минута, когато резервата Евандро изравни и доближи „червените“ на гол от продълженията.

В 85-та минута „армейците“ получиха право да изпълнят дузпа за нарушение срещу Енрике на аутлинията, а нападателят на Ботев Антонио Вутов получи директен червен картон за оспорване на решението. Али Соу реализира наказателния удар и по всичко изглеждаше, че ЦСКА има огромно предимство и ще влезе в продълженията с двама човека повече, но минута преди края на редовното време Кристиан Димитров вкара решаващия гол за гостите с глава след центриране от корнер, а домакините нямаха сили да отвърнат.

По този начин Ботев победи ЦСКА с общ резултат 6:5 и се класира за финала на Купата за втори път в рамките на три години, а там ще срещне градския си съперник Локомотив Пловдив, който отстрани Септември с общ резултат 4:0. /БГНЕС