Детски коледни картички ще топлят сърцата на възрастни хора по време на празниците

“Всички деца, които искат да зарадват възрастните хора, могат да се включат в инициативата ни и да изработят коледна картичка, която да донесат в храма до 20 декември”. Това заяви за БГНЕС Мони Илиева, която води неделното училище в храм „Св. Николай Софийски“.

“От миналата година започна тази прекрасна традиция около Рождество Христово да се опитваме да зарадваме определена група хора с изработка на сувенири и картички за самия празник. Миналата година зарадвахме лекарите от ковид-отделението в болницата „Св. Иван Рилски“, а тази година решихме да зарадваме дома за стари хора в Зона Б-5, като направим коледни картички и подаръци, които да им дарим на 20-ти декември, когато е Игнажден, и така да внесем повече радост и топлина в живота им”, заяви още тя. “В тези инициативи са поканени всички деца, които искат да участват, като някои от дечицата могат да изработят картичка тук в храма или от вкъщи, които да донесат тук в храма до 20-ти декември и по този начин те да се научат на милосърдие.

Идеята на неделното ни училище като цяло е и децата да се учат на добродетели чрез най-различни инициативи. Самите те, чрез духовните примери в църквата, да се учат на добри дела. За края на миналата учебна година успяхме да ги заведем до Рилския манастир, миналата седмица ходихме и до Драгалевския манастир”, сподели още Мони Илиева.

Екипът на неделното училище желае на всички ни топло и благословено прекарване на коледните празници. /БГНЕС