Детска градина "Надежда" остава отворена за деца на медици от първа линия

Детска градина "Надежда" в София е отворена със стандартно работно време и към 8.00 часа тази сутрин вече има приети три деца. Това каза пред БГНЕС Мария Врачева, която е директор на Детска градина 117 "Надежда" в столичния квартал „Младост 1”.

В София с цел да осигурим работата на лекарите, медицинските сестри и санитарите от COVID-отделенията в столичните болници остават отворени две дежурни детски градини. Това са 124. детска градина „Бърборино“ в район "Красно село" и 117. детска градина „Надежда“ в район „Младост“. В края на миналата година двете детски градини също бяха посочени за дежурни по време на националното затваряне.

Тогава, както каза днес Мария Врачева, е имало родители, на които това им е било необходимо. „Така, че броят на децата беше различен всеки ден”, посочи директорката. По думите ѝ, родителите вероятно са се съобразявали със своите дежурства. Така в тази детска градина нямаше затваряне декември месец. „Сега ще бъдем отново на линия в тези 10 дни”, посочи директорката.

В детската градина в момента е отворена една група. „Така, че между 20 и 25 деца ще е възможно да посрещнем. Ако се увеличи броят на децата, имаме екипи, които ще могат да се включат, за да бъдат подкрепени медиците”, заяви Мария Врачева. /БГНЕС