Десислава Атанасова: Номинираме Димитър Главчев за шеф на Сметната палата

“Започва нова процедура за управител и подуправител на НЗОК. Има съгласие между нашите парламентарни групи, че до момента на избор длъжността ще изпълнява настоящият подуправител, така че да гарантираме на всички лечебни заведения, аптеки и лични лекари, че ще получат плащането за изработената дейност”, това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, предаде репортер на БГНЕС.


“На следващо място стои номинацията за председател на Сметната палата. Номинацията на ГЕРБ-СДС е одобрена от ПП-ДБ и тя е на Димитър Главчев”, каза още тя.

“Днес ще бъде внесена в деловодството на НС кандидатурата на Главчев”, каза още Атанасова. “По отношение на БНБ следва да направим избор на управител, който да посочи двама от подуправителите. Процедурата и там е ясна. Така стоят процедурите за избор на заместник - председател на Сметната палата. За НЗОК предстои законодателна промяна, така че НС да избира подуправители”, поясни Десислава Атанасова. Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС обясни, че по отношение на председателите на комисии се е намерил баланс. “Има разпределение на комисиите между парламентарните групи, утре ще чуете нашите номинации за председатели, както и на останалите парламентарни групи. Все още текат разговори, има и пропорция, която се спазва и различни предпочитания”, допълни още Десислава Атанасова.

“Днес стартираме с разбирателство и имаме първите одобрени номинации за областни управители на София и Пловдив, както и заместник- областни управители. Може би след като бъдат назначени от министър - председателя ще чуете и имената”, каза още Атанасова. /БГНЕС