Десислава Атанасова: Дали този протест трябваше изобщо да е разрешен

Мерките, които бяха взети от Столична община, бяха абсолютно недостатъчни, дори не зная дали този протест трябваше изобщо да е разрешен. Смятам, че всеки има право да протестира и съвсем правилно протестираха, може би не трябваше да е около самия стадион. Отговорност на органите на реда и местната власт е да се провежда или не един протест.


Това каза пред бТВ председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова във връзка със снощните батални сцени и протеста на футболните фенове срещу ръководството на БФС.

София е преживяла не един или два протеста, каза още Атанасова. Тя припомни, че оставката на Борислав Михайлов, Бойко Борисов я иска още 2019 година.

След това, което се случи, някой трябва да си тръгне, допълни тя.

Относно писмото на новоизбрания кмет на София Васил Терзиев до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, в което иска среща, на която да обсъдят приоритетни политики и проекти за развитие на София, Атанасова каза:

Няма нищо скандално, има двойни стандарти. ПП-ДБ и „Спаси София“ са една обща група, а Борис Бонев се кълне, че няма да участва с ГЕРБ.

Бонев сам се афишира за председател на СОС. ГЕРБ категорично няма да го подкрепи, каза още тя във връзка с избора на председател на Столичен общински съвет.

Колкото до предстоящото днес прегласуване на втория на недоверие към правителството, Атанасова каза, че ГЕРБ няма да го подкрепи.

ПГ на ГЕРБ тепърва ще реши дали да влезе днес в пленарна зала. Ако някой още не е разбрал, партньорските отношения означават единство, между нас трябва да има диалог не само, защото правителството може да падне. Но и няма да позволим някой с 30 депутати да счита, че има цялото обществено доверие, заключи председателят на ПГ на ГЕРБ. /БГНЕС