Десислава Атанасова: Безвремието на служебните и предизборни управления свърши

ПГ на ГЕРБ-СДС осъзнава ролята си на монолитна опозиция. Ще предложим опита, експертизата и идеите си за излизане от тежката ситуация, в която страната ни се намира.

С тези думи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова започна изказването си от парламентарната трибуна в началото на новия политически сезон, предаде репортер на БГНЕС.

България влиза в новата бюджетна година без бюджет. Бюджетната рамка, която ще бъде приета, ще покаже потенциала на настоящето управление. Наблюдаваме пориви за авантюризъм и бездействие.

Не е ясно колко ще е инфлацията, какъв ще е дефицитът. За първи път няма повишение на минималната работна заплата и пенсиите, а заявките за 4 моста на Дунав звучат нелепо. Темата за Еврозоната и Плана за възстановяване отсъстват. Различните кризи няма да се решат от само себе си, подчерта Атанасова.

Тя очерта два пътя пред страната в началото на 2022 година и добави, че ГЕРБ избира този, който дава възможност да преодоляване на кризите.

Безвремието на служебните и предизборни управления свърши. Време е правителството да представи управленската си програма, да потърси обществено съгласие по нея и да я осъществи, заяви още Атанасова.

Необходими са политически действия, които не винаги носят аплодисменти на тези, които ги взимат. България е поставена в сложна ситуация относно преговорите с РС Македония за членство в ЕС. Политическата криза отслаби позицията на страната ни в национален план, каза още Атанасова и припомни, че по време на управлението на ГЕРБ е бил изграден национален консенсус по темата. /БГНЕС