ДеРозан донесе втори пореден успех на Чикаго със сирената

Чикаго Булс надви Вашингтон Уизардс със 120:119 като гост в поредна среща от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА).

В герой за „биковете“ за втора поредна вечер се превърна ДеМар ДеРозан, който отново вкара нова тройка със сирената, с която разплака домакините. Крилото на Булс наказа Индиана Пейсърс предишната вечер, а сега отново бе в прегръдките на съотборниците си, превръщайки се в първия баскетболист в историята на НБА, който вкарва последователни кошове със сирената в два поредни дни – през 1985 легендата на Бостън Селтикс Лари Бърд прави същото, но има ден почивка между бъзър-бийтърите си. ДеРозан наниза тройка от левия ъгъл, като завърши с 28 точки, девет борби и пет асистенции.

ДеМар ДеРозан (д).

Над всички за Чикаго бе Зак ЛаВийн с 35 пункта, пет борби и три асистенции, докато Никола Вучевич се отчете с дабъл-дабъл – 22 точки и 12 борби. За „магьосниците“ Кайл Кузма и Брадли Бийл завършиха с дабъл-дабъл съответно 29 точки и 12 борби и 27 точки и 17 асистенции, но в крайна сметка усилията им се оказаха недостатъчни. Чикаго води в Източната конференция с баланс 24-10 след седмата си поредна победа в Лигата – най-дългата серия на тима от 2017-а насам. Вашингтон е осми с равен баланс – 18 победи и 18 загуби. В следващите си мачове „магьосниците“ са домакини на Шарлът Хорнетс, докато „биковете“ приемат Орландо Меджик.

В друга среща от вечерта, Голдън Стейт Уориърс сложи край на серията от шест поредни успеха на Юта Джаз след успех със 123:116 като гост.

Стеф Къри бе най-резултатен за победителите с 28 точки, като наниза шест тройки за победата. С първата си точна стрелба зад арката в мача той влезе в историята, подобрявайки собствен рекорд – за най-много последователни мачове с поне една отбелязана тройка. Гардът има вече 158 такива срещи, подобрявайки постижението си от 157 през 2016. Андрю Уигинс и Ото Портър-младши добавиха съответно по 25 и 20 точки за победителите.

Стеф Къри (л).

За Юта четирима баскетболисти приключиха с по 20 пункта – Боян Богданович, Руди Гобер, Донован Мичъл и Джордан Кларксън, но в крайна сметка поредицата от победни мачове на Джаз спря на шест. Голдън Стейт е първи на Запад с баланс 28-7, докато Юта е трети с 26-10. В следващите си мачове „джазмените“ гостуват на Ню Орлиънс Пеликанс, докато „воините“ са домакини на Маями Хийт.

Останалите резултати:

Милуоки Бъкс – Ню Орлиънс Пеликанс 136:113

Детройт Пистънс – Сан Антонио Спърс 117:116 след продължение

Бруклин Нетс – Ел Ей Клипърс 116:120

Хюстън Рокетс – Денвър Нъгетс 111:124. /БГНЕС