Дерменджиев: Трябва да бъдем много умни, съперникът е добър

„Ритъмът ще бъде по-друг. Не мисля, че срещата ще бъде толкова различна. Като противници се познаваме добре и се надяваме да стане един добър мач. При всички случаи резултатът беше добър за нас. Двубоят остава 50 на 50. Сервет е един много добър отбор, добре окомплектован, не му пречи да играе като гост“. Това заяви треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев преди реванша със Сервет от плейофите за Лигата на конференциите.


„Трябва да бъдем много умни. Мисля, че това не е достатъчно наистина. Съперникът е добър отбор, ние се съобразяваме с това нещо. Имаме добри шансове. Теренът в Женева не беше много добър, но не се оправдаваме с това нещо. В Разград е по-добър и да се надяваме, че това ще ни помогне. За нас е важно да сме крайни победители. Ивайло Чочев не може да бъде картотекиран. За момента всички други футболисти са добре. Предпочитам отборът да играе равномерно и като домакин, и като гост. Вкъщи, на този етап, отборът чувства подкрепата и има по-голямо самочувствие“, допълни Дерменджиев.

Десният бек на Лудогорец Аслак Фон Витри бе футболистът, който игра най-много за „орлите“ през есента. „Всеки играч иска да играе в елиминациите на тези турнири. Надаваме се да продължим напред, имаме добри шансове. Всички сме мотивирани. 0:0 е по-добре от загуба в първия мач. Побеждавали сме доста отбори вкъщи и вярваме в себе си. Важното е да направим нещата, както трябва“, заяви норвежецът. „Имаме добър резултат от първия мач, теренът е по-добър на нашия стадион, може да ни бъде предимство. Вкъщи имаме доста по-високо самочувствие, но трябва да следваме нашия план за игра. Познаваме добре Сервет от първия мач и в крайна сметка трябва да вкараме повече голове от тях“, смята той. „За нас е много специално да играем тук, пред нашите фенове. Познаваме терена и знаем, че другите се притесняват да играят срещу нас в Разград, чувстваме се много силни вкъщи. Може би съперникът ще поеме по-малко рискове в реванша“, заяви Аслак Фон Витри. /БГНЕС