Дербито ЦСКА – Левски в събота ще бъде с гостуващи фенове

Поредното издание на Вечното дерби между ЦСКА и Левски в събота, 27 април, от 16:15 часа на Националния стадион ще бъде с гостуващи привърженици на „сините“. Това стана ясно след извънредната среща в СДВР във връзка със сблъсъка между двата столични гранда от откриващия кръг на плейофите в Първата шестица.


ЦСКА и Левски се различават в позициите си относно това дали да има фенове на символичния гост в дербито, като „червените“ са „за“, докато „сините“ са на противоположното мнение след последните ексцесии по трибуните на предишното дерби, приключило с успех на „армейците“ с 2:0.

Припомняме, че тогава се стигна до обстрел с ракети между секторите А и Г на „Васил Левски“, както и до бой между стюарди и фенове в сектор А.

„И двата отбора заявиха, че очакват на дербито 12-13 хиляди души от двата клуба. Днес не е коментирано предложението на Левски да няма гостуваща публика. Футболът е за феновете. Аз съм да има диалог и разбирателство, а феновете да се радват на футболната игра и да няма това, което става напоследък. Разбирателство между двата клуба имаше. Дано феновете проумеят, че това е една игра и по-добрият да спечели. Да няма такива неща, както напоследък. Заставаме на позицията футболната игра да радва феновете. Не е хубаво, когато няма по трибуните“, каза директорът на направление Първенства и турнири към БФС Валентин Чакъров, потвърждавайки, че позицията на футболния съюз е в подкрепа на присъствието на гостуващи фенове. /БГНЕС