Депутатите изслушват служебните министри на финансите и регионалното развитие

Днес депутатите ще изслушат служебния министър на финансите Людмила Петкова, както и служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, предаде репортер на БГНЕС.


Те ще отговарят за изпълнението на Инвестиционната програма за общински проекти по държавния бюджет за 2024 г.

На второ гласуване в пленарна зала ще бъдат подложени и следните Законопроекти: Този за изменение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г., Законопроекта за насърчаване на научните изследвания и иновациите, Законопроекта за изменение и допълнение на Гражданския процесуален кодекс и второ гласуване на Законопроекта за изменение и допълнение на Наказателния кодекс.

Депутатите ще дебатират и по Проекта на решение за изпълнение на политиката за декарбонизация чрез енергийно обновяване на жилищния сграден фонд в страната, внесен от ГЕРБ-СДС.

Депутатите ще приемат и Доклада за състоянието на отбраната и Въоръжените сили на Република България през 2023 г., Проект на решение за приемане на Програма за инвестиции в отбраната до 2032 г. и Проект на решение за приемане на Национална здравна стратегия 2030.

През тази седмица народните представители ще дебатират на първо четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за здравето, Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България и два Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за енергетиката, единият внесен от БСП, а другият от ПП-ДБ. /БГНЕС