Депутатите дискутират общата политика на ЕС към Китай

Дискусия на тема „Обща политика на ЕС към Китай? Възможни сценарии и българския подход“ ще се състои днес в Народното събрание.

Изказвания по темата ще направят председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова, директорът на Института за регионални и международни изследвания Огнян Минчев, заместник-директорът на Европейския съвет за външна политика Весела Чернева, програмният директор и старши анализатор в Института за икономическа политика Мариана Трифонова, посланикът на България в Китай от 2003 до 2008 г. и директор на Дирекция „Азия, Австралия и Океания“ в Министерството на външните работи 2008 – 2019 г. Ангел Орбецов, главният секретар на Глобалния център за партньорство „Китай-ЦИЕ“ Мариана Тиен и генералният директор на Генерална дирекция „Двустранни отношения“ в Министерството на външните работи Христо Полендаков.

В дискусията са поканени да участват народните представители от Комисията по външна политика, от Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове, от Комисията по икономическа политика и туризъм и от Групата за приятелство България – Китай в Народното събрание. На форума ще присъстват и представители на други институции, на академичната общност, неправителствени организации, ангажирани с темата.

Във вторник от столичната Здравна инспекция предупредиха депутатите, служителите и журналистите, които посещават сградата на Народното събрание, че ще следят строго за спазването на противоепидемичните мерки, Неносенето на маска на закрито обществено място ще бъде санкционирано с от 300 до 1000 лв./БГНЕС