Денков: Най-важното е да изберем редовно правителство

Тъй като е първия ден от новата парламентарна сесия естествено е да поставим въпроса кое е най-важното, което можем да свършим през тази сесия, отговорът е един - да изберем редовно правителство. Това е отговор не само свързан с живота на това НС, а и защото всеки от нас по време на празниците е срещал десетки хора, които са му казвали какво правите там и защо не сте избрали правителство. Затова от Продължаваме промяната подходихме по начин, който е различен от всичко правено досега.

Това заяви в декларация по случай първото заседание на НС за 2023 г. акад. Николай Денков от трибуната на Народното събрание, предаде репортер на БГНЕС.

Денков призова тези, които не са прочели внимателно декларацията да прочетат само един параграф, които описва приоритетите, които те са заложили. "Въпросът ми е с кой от тези приоритети не сте съгласни и с коя от дейностите, с които можем да ги постигнем не сте съгласни. Много интересни бяха критиките, които се появиха вчера и днес, например ръководителят на една парламентарна група каза, че това са приоритетите взети от тяхната предизборна програма.", отбеляза той. Денков добави, че други са казали, че имат възражения към два-три текста. "Аргументи от този тип показват, че ние сме си свършили работата. Да постарали сме се да обединим точките, целите, които имаме във всички парламентарни програми с изключение може би на една политическа формация.", категоричен е той.

Той призова в петък, когато се разглежда декларацията, несъгласните с нея да отговорят на въпроса как си представят реализацията на третия мандат. "Ако не можете да отговорите на този въпрос кажете ясно, че от самото начало на това НС вие сте работили, за да приключи то най-бързо своя живот и да отидем на следващи избори", каза още той. /БГНЕС