Денков към Фандъкова: Протестите в сряда да са след 8.30 часа

Близо 12 хиляди души - зрелостници, квестори и специалисти, са ангажирани с провеждане на матурите в сряда и тяхното непрепятствено придвиждаване до училище трябва да бъде осигурено, затова министърът на образованието акад. Николай Денков пише писмо до кмета на София Йордана Фандъкова, за да съобрази разрешителните за плануваните протести, предаде БГНЕС.

В официалното писмо на Денков до Дондъкова, министърът казва: Градският транспорт в София да работи нормално поне до 8.30 часа на 18 май т.г. заради провеждането на задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература.

В писмото той я призова да вземе предвид матурата, когато издава разрешение за протеста на превозвачите в София.

Денков: 46 хиляди зрелостници ще се явят на матура на 18 май, съобразете протестите

Изпитът започва в 8.30 ч. В столицата той ще се проведе в 88 училища. Очаква се да се явят повече от 9200 зрелостници. Квесторите, консултантите и педагогическите специалисти, ангажирани с провеждането на матурата, са над 2500. Всички участници в държавния зрелостен изпит трябва да заемат местата си в училищата до 8.00 ч.

Още миналата седмица министър Денков разговаря по телефона с организаторите на националния протест. Той ги прикани да съобразят действията си на 18 май т.г. с факта, че над 46 000 младежи в цялата страна ще се явят на задължителен изпит, от който в много голяма степен зависи бъдещето им. /БГНЕС

Денков за матурите: Не се въвеждат нови правила