Деница Сачева: Нито едно решение не може да бъде взето без ГЕРБ

Нито едно решение не може да бъде взето без ГЕРБ. „Продължаваме промяната” докараха страната почти до фалит. Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш министър на социалната политика Деница Сачева.

Изборът на председател на 48-ото Народно събрание не е мнозинство за управленската коалиция. Това беше мнозинство, което се обедини около една позиция – че НС трябва да продължи да работи. Да не бързаме със спекулациите и предопределяне на бъдещи решения, посочи Сачева.

Правителство на малцинството е краен вариант, категорична бе тя и предупреди: Преди консултациите при президента, да не бързаме да предопределяме решенията.

Според Деница Сачева партиите, които не желаят диалог, очевидно са безполезни за обществото.

Изобщо не е вярно, че ГЕРБ не искаме да говорим за борбата с корупцията. Предложили сме и конкретни текстове за съдебна реформа. Въпросът е защо те (Продължаваме промяната – бел. ред.) не искат да говорят за борбата с корупцията. Няма как текстовете за КПКОНПИ да бъдат приети без ГЕРБ. ПП се гордеят с това, че са направили трудно мнозинство. Имаха време да предложат текстове и да ги приемат, допълни Сачева.

Днес ще внесем пакет от антикризисни мерки – конкретни, свързани с енергетика, с Плана за възстановяване и устойчивост, с компенсации за бизнеса, заяви още депутатът.

Прекалено много се крием зад процедури, илюзии, представи, а хората очакват от нас конкретни мерки, заяви още Сачева.

Тя каза, че ПП са докарали страната почти до фалит.

ГЕРБ сме готови и за управление, и за избори, заключи Сачева. /БГНЕС