Дейвис и Уестбрук изведоха Лейкърс до победа над Спърс след продължения

Ел Ей Лейкърс надигра Сан Антонио Спърс със 125:121 след продължения като гост в поредна среща от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация.

„Езерняците“, които бяха без голямата си звезда ЛеБрон Джеймс заради проблем в десния глезен, бяха поведени към успеха от Антъни Дейвис и Ръсел Уестбрук. Двамата комбинираха за общо 68 точки, като „Веждата“ завърши с дабъл-дабъл от 35 точки и 17 борби, докато Уесбрук бе близо до трипъл-дабъл – 33 точки, десет борби и осем асистенции. 17 пункта добави Малик Монк.

Антъни Дейвис.

Дейвис пострада при единоборство коляно в коляно в края на последната четвърт, но се завърна на паркета, за да помогне на съотборниците си за трудния успех. За Спърс Дежонте Мъри приключи с трипъл-дабъл – 21 точки, 12 борби и 15 асистенции, докато Якоб Пьотл се отчете с дабъл-дабъл от 27 точки и 14 борби, но усилията им се оказаха недостатъчни за възпитаниците на Грег Попович.

Лейкърс са вече с баланс 2-2, докато Спърс е с 1-3. За „шпорите“ предстои тексаско дерби с Далас Маверикс, докато калифорнийци се изправят срещу Оклахома Сити Тъндър.

Останалите резултати:

Ню Йорк Никс – Филаделфия 76-ърс 112:99

Оклахома Сити Тъндър – Голдън Стейт Уориърс 98:106

Далас Маверикс – Хюстън Рокетс 116:106

Юта Джаз – Денвър Нъгетс 122:110. /БГНЕС