Де Пол прати Атлетико на третото място в Ла Лига

Атлетико Мадрид надви трудно Кадис с минималното 2:1 у дома в първи двубой от 28-ия кръг на испанската Ла Лига.

Родриго Де Пол.

Под проливния дъжд на „Уанда Метрополитано“ шампионите стартираха ударно и поведоха още в третата минута чрез Жоао Феликс. След няколко опасни шута по посока вратата на Ян Облак обаче гостите стигнаха до изравнителен гол току преди почивката чрез Алваро Негредо, който се разписа след асистенция на Алфонсо Еспино. След паузата Атлети стигна до трите точки след точната интервенция на Родриго Де Пол.

Възпитаниците на Диего Симеоне завършиха с десет души на терена след директния червен картон на влезлия от резервната скамейка Хавиер Серано. В крайна сметка, те удържаха крехкия си аванс и се изкачиха до третото място в класирането с актив от 51 точки, на три пред четвъртия Барселона, който обаче има два мача по-малко. Кадис остава в зоната на изпадащите с 24 пункта, на една от намиращия се над чертата Гранада, който тепърва ще изиграе своя двубой.

За тима на Серхио Гонзалес предстои домакинство на Виляреал, докато „дюшекчиите“ първо гостуват на Манчестър Юнайтед в мач-реванш от осминафиналите на Шампионска лига след 1:1 в първия мач в Испания, а след това пътуват за визита на Райо Валекано за първенство. /БГНЕС