ДБ: Вече сме фактор, който ще влияе върху политическите процеси

Днес се проведе пресконференция на Демократична България.

Благодаря на гражданите, които са отишли да упражнят своя вот. Благодаря като председател на ДСБ на нашите партньори. Показахме и доказахме, че сме един много добър отбор и отворихме възможност за бъдеща работа на следващите избори. Това заяви председателят на ДСБ Атанас Атанасов, предаде репортер на БГНЕС.

Коалиция "Демократична България - Обединение" спечели вота в чужбина. Коалицията се състои от ПП „ Движение Да България“, ПП „ Демократи за силна България“ и ПП „Зелените“.

Благодаря на всички от листата, добави Атанасов. Ние сме хора, за които властта не е самоцел. Хора, които с достойнство могат да заемат всяка една позиция. Голяма благодарност на всички наши активисти и доброволци, на всички от структурата на трите партии. Резултатът, който постигнахме е задоволителен, вкара ни в А-политическата група на България, подчерта Атанасов. Превръщаме се в политически фактор, който оттук нататък ще влияе върху политическите процеси в България, каза още Атанасов.

Ние, Демократична България – Обединение, показахме и доказахме, че сме един много добър отбор и отворихме възможност за бъдеща работа на следващите избори, каза Атанас Атанасов, обръщайки се към колегите си от „Движение Да България“, „Демократи за силна България“ и „Зелените“.

Христо Иванов: Резултатът ни е задължаващ

Резултатът ни е задължаващ, заяви от своя страна Христо Иванов, ПП „Движение Да България“. Подкрепата и доверието, които получихме е нещо, което тепърва имаме да заслужим и подплатим, добави той.

В демократичното пространство има обединение на демократите и то показва ясна физиономия, посочи Иванов.

Продължаваме към местните избори, посочи Христо Иванов и добави, че резултатите от европейските избори им дават добра изходна позиция за предстоящите през есента избори за местна власт. Аз лично ще работя за това, каза още Иванов. Демократична България не е просто лицето за демокрация в България, но ние трябва да се превърнем в онази врата, през която в българската политика да влязат нови лица, с нови идеи, заяви Иванов.

Хората искат промяна – това личи по ниската избирателна активност и по гласовете, които отидоха към независи кандидати. Тази промяна е неизбежна и колкото по-бързо се случи, толкова по-добре, заключи той.

Владислав Панев: Искаме да променим България и ЕС

Благодаря на 17-те кандидата, и всички наши партньори по време на кампанията – беше тежка, но резултатът е сладък, каза и Владислав Панев от "Зелените".

Радан Кънев ще бъде нашият евродепутат. Хората искат чиста храна и природа, и ще дадем нашият дан това да се случи. Амбициите ни не стигат дотук, искаме да променим България и ЕС колкото можем повече. Този резултат е само началото и България може да постигне много повече, каза още Панев.

Радан Кънев: БСП не може да бъде алтернатива на управлението

„Май дойде време да се уморим малко, но няма време за почивка. Всички разбираме, че сме в кампания за местните избори тази година. Благодаря на всички, включени в кампанията. Нямаше кандидат в листата, без чиито преференции да можем да минем бариерата“, каза от своя страна водачът на листата на Демократична България Радан Кънев. Всички ние заедно положихме основите на възможността на предстоящите местни и парламентарни избори да има стабилна алтернатива в българската политика. Има един голям извод на тези избори и той е, че БСП не може да бъде алтернатива на управлението, допълни Кънев.

Стефан Тафров: Демократична България е дългосрочен проект

Демократична България е един дългосрочен проект, ние не се събираме само от избори за избори. За съжаление активността на избирателите беше много ниска, всички скандали с апартаменти и къщи очевидно се отразиха на резултатите, коментира и Стефан Тафров. ДБ е органично тяло, а не конюктурно обединение, така че нашият пробив на тези европейски избори е само едно добро начало, очаквайте ни на местните избори. Сигурен съм, че Радан Кънев ще бъде един достоен представител в Европейския парламент, пожелавам му успех, каза още той. /БГНЕС