Даниел Митов: Днес няма да върнем мандата, утре ще решим

Партиите на статуквото са нещо динамично – зад тези партии стоят български избиратели и то много. Отказът от диалог не е политическо поведение, което може да бъде поддържано дълго време.

Това заяви пред медиите в парламента номинираният за премиер от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, след като отправиха официална покана за разговор с "Има такъв народ", на която получиха отказ, предаде репортер на БГНЕС.

Утре сутрин Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ ще вземе решение по отношение на мандата. Днес няма да върнем мандата, утре ще решим какво ще правим, заяви Митов.

„Рискът е да изпаднем в ситуация, в която няма стабилно управление и българските граждани няма да знаят какво да очакват. Няма да има предвидим политически процес“, посочи още Даниел Митов. Той подчерта, е възможно на утрешното заседание на Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ все пак да се повяват мнения, че проектокабинетът трябва да бъде гласуван в пленарната зала, въпреки че не получи предварителни заявки за подкрепа. „Не знам какви ще са балансите, ще решим и ще ви уведомим“, каза Митов пред журналистите в кулоарите на парламента.

На въпроса какъв кабинет би подкрепила ГЕРБ с мандат на други партии, той отговори: „Въпросът е какво изобщо ще предлагат. Ние нямаме никаква информация. Нямаме никаква информация какво правят другите партии. Единственото, което знаем, е, че те си водят някакви задкулисни разговори. Какви са те? Кой с кого ги води? Какви имена се предлагат? Никой не знае! През цялото време крещяха срещу задкулисието, а в момента то ги е овладяло всички тях“. /БГНЕС