Дани Каназирева: Последната сметка за ток на Рилския манастир е 25 000 лв.

ГЕРБ предлагат църквите и храмовете да преминат на регулирания пазар на ток, за да се справят с кризата и високите цени. От парламентарната група обявиха, че редица храмове и манастири преминават към режим на тока, предаде репортер на БГНЕС.

„Днес се проведе заседание на нашата група. Беше засегната една изключително важна тема. Тя късае цената на тока, а политика в тази посока няма", каза народният представител от ГЕРБ-СДС Дани Каназирева и обърна внимание на молитвените домове, храмове и манастири.

Храмовете не генерират печалба, отбеляза депутатът. „Беше направено конкретно предложение същите да преминат на регулирания пазар. В редица храмове минават в режим на тока. Последната сметка на Рилския манастир е 25 000 лева. Правителството на Борисов не допусна в най-сериозната ковид криза да затворят храмовете, а сега сме изправени пред риска те да затворят, защото нямат приходи и те са крайно недостатъчни, за да покрият тези сметки. Улиците тънат в мрак, но този мрак не трябва да влезне в молитвените домове и манастири, защото това показва отношение“, заяви тя. /БГНЕС