Д-р Лилова: Бъдете внимателни на пътя, пазете децата

На пътя всеки би могъл да бъде по-добър и по-внимателен, особено, когато става въпрос за най-скъпото – децата и семейството ни. Този призив отправи д-р Елеонора Лилова, председател на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД).

ДАЗД се включи като партньор в кампанията „Дните на безопасността на ROADPOL“.

Екипът на ДАЗД засне видео с апел за повече внимание на пътя, в което включи и част от посланията на деца-участници в конкурса за плакат на ДАЗД и Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“: „Пази семейството си на пътя!“.

„Тази кампания е изключително важна – тя има за цел да помогне за спасяването на животи! Вярвам, че положителната промяна може да започне от днес и вярвам, че на пътя всеки би могъл да бъде по-добър, и по-внимателен, особено, когато става въпрос за най-скъпото – децата и семейството ни.“, споделя председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова.

Кампанията за намаляване на загиналите при пътнотранспортни произшествия се провежда от 16 до 22 септември 2021 г. Това се случва в рамките на Дните на безопасността на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL, чиято цел е да се инициират превантивни събития за намаляване на произшествията на пътя.

Тази година фокусът е поставен върху 21 септември, който е обявен за ден без загинали при пътни инциденти, а посланието е „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“.

Екипът на ДАЗД се обръща с апел към всички участници в движението да спазват правилата за движение по пътищата, без значение дали са шофьори, пешеходци или се придвижват с велосипед, тротинетка или друго средство.

Допълнителна информация за кампанията може да бъде намерена на официалната страница на ROADPOL на адрес: https://www.roadpolsafetydays.eu , както и на интернет страницата на пътна полиция https://www.mvr.bg/opp , където е създадена специална рубрика „ROADPOL SAFETY DAYS“. /БГНЕС