Ранените, останали в "Пирогов" след катастрофата на "Струма", са в добро състояние

Пациентите, настанени за лечение в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ след инцидента на автомагистрала „Струма“, са в стабилно и добро общо състояние. В момента в Клиниката по изгаряния и пластична хирургия има 4 болни, които прекараха нощта в съответствие с очакванията на медицинския персонал на болницата и без промяна от вчера.

Пациентът, настанен в Клиниката по неврохирургия, се възстановява гладко и вече се раздвижва. Той претърпя две успешни операции – на подбедрица и на гръбнак. Предстои оценка на състоянието на пострадалите и определяне на възможностите за изписването им.

Днес още трима души, които бяха ранени при автобусната катастрофа на АМ "Струма" на 23-ти ноември, ще се приберат в родината си в Скопие.

При автобусната катастрофа загинаха 45 души, а други 7 бяха ранени и настанени за лечение в "Пирогов". В събота бяха изписани двама ранени - 17-годишно момиче и 49-годишен мъж. Двамата в момента се лекуват в Скопие, съобщи здравният министър Венко Филипче и уточни, че след обстоен преглед ще се прецени дали да бъдат изписани за домашно лечение.

Македонският министър на външните работи Буяр Османи вчера съобщи, че ще обсъди с близките на загиналите начина, по който те искат да бъде организирано предаването на телата. Той очаква това да се случи до края на тази седмица. /БГНЕС