Четирима обирджии са задържани в София

Четирима участници в група, извършвала взломни кражби от търговски обекти в София, са задържани при опит да ограбят офис на мобилен оператор.

Акцията срещу група, което е извършвала кражби от офиси на мобилни оператори и вериги за продажба на техника, е започнала в малките часове на денонощието. Около 04.30 часа сутринта служители на СДВР задържат 4 лица, които проникват и отнемат неустановено към момента количество вещи от търговски обект на софийската улица „Тодорини кукли“. Стана ясно от думите на началника на сектор „Криминална полиция“ към СДВР главен инспектор Петър Петров.

Извършителите са били наблюдавани, съобщи Петров и добави, че при задържането се е стигнало и до полицейско преследване.

Един от задържаните не е криминално проявен, всички други са ни известни. Едно от лицата дори има осъдителна присъда в Германия за взривяваме на АТМ устройства. След като е излежал присъдата си, се връща в България и продължава криминалната си дейност, стана ясно от думите на началникът на столичната Криминална полиция. Той потвърди и че именно единият от арестуваните е с над двайсет криминални регистрации и 164 съобщения за извършени престъпления.

Засега полицията не съобщава по какъв начин и къде е пласирана крадената стока. Продължават обиски и разпити. /БГНЕС