Черно море превзе "Армията" и изхвърли ЦСКА от турнира за Купата на България

ЦСКА се прости с участието си в турнира за Купата на България, след като отстъпи на Черно море с 1:2 у дома. На стадион "Българска армия" в столицата "червените" не играха на ниво и закономерно напуснаха надпреварата в четвъртфиналната фаза.

Тибо Вион (л) си вкара автогол в 65-та минута.

Старши треньорът на домакините Саша Илич заложи на Браян Морено на върха на атаката за сметка на Дюкенс Назон, но това не доведе до положителен резултат. Първата добра ситуация в срещата се откри пред гостите от Варна. Александър Василев проби от ляво, надбяга капитана на "армейците" Юрген Матей и центрира в наказателното поле, но Алекс Фернандес се провали на опразнена врата. ЦСКА, който за последно вдигна трофея през 2021, не успя да създаде кой-знае какво пред Иван Дюлгеров и така статуквото на почивката остана непроменено.

Шест минути след началото на второто полувреме воденият от Илиан Илиев състава поведе след точно реализирана дузпа от Атанас Илиев. Димитър Евтимов остана близо до това да спаси удара на нападателя, но силата на изпълнението на Илиев се оказа ключово. Наказателният удар бе отсъден за игра с ръка на Брадли де Нойер. Илич направи промени, вкарвайки в игра Назон и Жираир Шагоян, но малко след това вече изоставаше с два гола разлика след поредица от грешки в защита, която завърши с автогол на Тибо Вион. В последните 20-ина минути столичани натиснаха в търсене на гол, с който да се върнат в двубоя, като Назон на два пъти уцели гредата, а веднъж и Дюлгеров се намеси. Той нямаше какво да направи обаче при отклонената от Влатко Дробаров топка в добавеното време, която влетя в мрежата му.

ЦСКА обаче не успя да стигне поне до продължения и така напусна турнира на по-ранна фаза от полуфиналите от сезон 2016/17, когато отпадна още на 1/16-финалите от Локомотив София. Черно море е на полуфинал в домашната надпревара за първи път от десет години насам. "Моряците", носители на трофея от 2015, се присъединиха към Локо София и Лудогорец, които вече си гарантираха билет за последните четири. Утре ще стане ясен и последният полуфиналист, който ще бъде определен от мача между Арда и ЦСКА 1948. /БГНЕС