Чемена Камали се връща към "корените" на Chloé за първата си колекция

За първата си и очаквана с нетърпение колекция начело на Chloé дизайнерката Чемена Камали се вкорени във визията на парижката модна къща от 70-те години на миналия век, основана на понятията "сила" и "свобода", ерата на "жената, която се осмелява", предаде АФП.


"Завръщането в Chloé беше много естествено, сякаш се прибрах у дома и започнах наново", коментира 41-годишната германка, която вече е работила за марката, първо като стажант, а след това под егидата по-специално на Фийби Фило.

За първата си колекция тя проектира силуети, които играят на контрасти: размити и скроени, женствени и мъжки, шифон и винил, пудрено розово и армейско зелено, бяла дантела и черни ботуши до бедрото.

Визия, която го олицетворява: тази романтична рокля, в телесен тон, изпълнена с движение и плавност, която извира от много мъжествено, твърдо, дълго до краката черно кожено палто.

В тези много парижки визии има западни детайли и метален колан с лого, който не пристяга много, но украсява силуета.

След напускането на Габриела Хърст като артистичен директор на Chloé, Чемена Камали, дизайнерка от германски произход, обучена в престижната Central Saint Martins в Лондон, беше привлечена от Saint Laurent и назначена от компанията майка, конгломерата Richemont, на 9 октомври.

Chloé, френската модна къща, основана през 1952 г. от Габи Агион, през която премина Карл Лагерфелд, създал логото, се бори да намери - или преоткрие - своето ДНК след разрушителните предложения на най-отдадения ѝ артистичен директор.

"Искам да се върна към първоначалните корени на къщата и да изградя чувствено Chloé, което излъчва топлина и позитивизъм", обясни неговият наследник. /БГНЕС