Челси се разправи с Милан на "Стамфорд Бридж", Анчелоти изравни Фъргюсън

Челси се разправи с Милан, за да изравни съперника по точки в група Е на Шампионската лига. "Сините" разбиха с 3:0 обезкървения си съперник и излязоха втори в класирането с 4 точки. Шампионът на Италия има същия актив, а на върха в групата е Залцбург с 5. Успехът бе първи за тима на Греъм Потър от три мача в турнира.

Италианците пристигнаха в Лондон без 9 души, които липсват заради травми. Треньорът Стефано Пиоли нямаше особен избор при съставянето на титулярния тим. На вратата беше Татарушану, а пред него стартираха Сержиньо, Дест, Бало Туре и Раде Крунич.

Домакините поведоха в 23-ата минута. Центриране на Бен Чулиуел от ъглов удар бе засечено с глава от Тиаго Силва. Татарушано спаси, но защитниците на Милан не се ориентираха добре, за да изчистят топката и с премерен удар от границата на вратарското поле Уесли Фофана вкара първия си гол за Челси в кариерата. Авторът на попадението не довърши първото полувреме. Защитникът получи контузия на дясното коляно и бе сменен от Тревор Чалоба. Стърлинг пропусна добър шанс при едно извеждащо подаване, но се забави със завършващия удар и бе блокиран от Калулу.

В 56-ата минута Челси удвои аванса си. Джеймс прати топката във вратарското поле, където Пиер-Емерик Обемеянг я засече за 2:0. Това е втория му гол за Челси, след като откри сметката си през уикенда. Крайният резултат оформи асистента за втория гол Джеймс, който бе изведен отдясно в наказателното поле на италианците и мощен удар по диагонала се разписа в близкия горен ляв ъгъл на стража Татарушану.

На 11 октомври двата тима отново ще се срещнат, но този път на "Сан Сиро", а мачът ще бъде решаващ за излизане от групата.

Реал Мадрид спечели с 2:1 домакинството си на Шахтьор Донецк, а Карло Анчелоти се изравни със Сър Алекс Фъргюсън по победи в турнира. Двамата имат по 102 успеха. Трети е мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола с 95.

Носителят на трофея имаше тотално превъзходство в мача на "Сантюго Бернабеу". Само отличните изяви на вратаря Анатолий Трубин, както и пропуските, лишиха Реал от по-изразителна победа. За мадридчани се разписаха Родриг и Винисиус Жуниор, а точен за "Шахтьор" бе Олександър Зубков.

Родриго вече има 11 гола за "белите" в Шампионската лига, с което изравни постижение на клубната легенда Раул. И двамата стигнаха до тази кота, преди да навършат 22 години.

Успехът е трети за Реал и тимът оглави групата си с пълен актив от 9 точки. Шахтьор е втори с 4, следван от Лайпциг с 3, а Селтик остава на дъното с 1.

В същото време Ерлинг Холанд продължи наказателната си акция. След като стана първият с три поредни хеттрика в английската Висша лига, норвежецът вкара два гола на Копенхаген в Шампионската лига. Манчестър Сити очаквано разгроми датския тим с 5:0 у дома, а Холанд си свърши работата до почивката и бе заменен. Така той вече има 28 попадения в 22 мача в Шампионската лига.

Останалите попадения за "гражданите" бяха дело на резервите Рияд Марез и Хулиан Алварес. Автогол за гостите си отбеляза Давит Хочолава.

Сити води в групата с пълен актив от 9 точки, пред Борусия Дортмунд с 6. Трети и четвърти с по една точка са Севиля и Копенхаген.

Испанците пък уволниха треньора си Хулен Лопетеги след домакинската загуба с 1:4 от Дортмунд, съобщи клубът.

Някои от феновете аплодираха Лопетеги на "Рамон Санчес Писхуан" и насочиха гнева си към борда. Севиля се срина до 17-о място в Ла Лига след ужасна серия от загуби.

Всички резултати от вчерашните мачове в Шампионската лига:

Група Е

Залцбург – Динамо Загреб 1:0

Челси – Милан 3:0

Група F

Лайпциг – Селтик 3:1

Реал Мадрид – Шахтьор Донецк 2:1

Група G

Манчестър Сити – Копенхаген 5:0

Севиля – Борусия Дортмунд 1:4

Група H

Ювентус – Макаби Хайфа 3:1

Бенфика - ПСЖ 1:1. /БГНЕС