Челси превзе “"Сан Сиро", Реал се спаси от загуба срещу Шахтьор в 95-ата минута

Челси надви Милан в Шампионската лига за втора поредна седмица. След категоричното 3:0 на "Стамфорд Бридж" в Лондон, сега англичаните се справиха с шампионите на Италия и като гост - с 2:0 пред пълните трибуни на легендарния "Сан Сиро".

Решаващият миг в мача дойде в 18-ата минута, когато съдията Зиберт отсъди дузпа за Челси и изгони Фикайо Томори. И ако за отсъждането на наказателния удар съмнения не може да има, то директният червен картон на бранителя изглежда много пресилено решение. Жоржиньо нямаше проблеми от бялата точка и откри за Челси. Милан опита да отвърне с центриране на Браим Диас към Жиру, но бившия играч на Челси не уцели вратата от добра позиция след удар с глава. В 34-ата минута интригата окончателно приключи. Хубава атака на Челси през центъра завърши с пас на Маунт към Обемеянг, който вкара в близкия ъгъл – 2:0.

В края на първото полувреме Татарушану спаси прекрасен удар на Маунт по земя. След почивката Милан опита да натисне. Жиру и Дест не успяха да засекат ниско центриране на Тонали. Обемеянг пропусна за Челси. До края Челси предпочиташе да контролира мача и да ограничава съперника.

В група Е обаче нещата са далеч от решени, след като в Загреб местният Динамо и Залцбург Австрия направиха 1:1.

Челси води със 7 точки, Залцбург има 6, Милан и Динамо са с по 4. Следващите мачове на 25 октомври са: Залцбург - Челси и Динамо - Милан.

30 секунди не стигнаха на Шахтьор Донецк за победа среку шампиона на Европа - Реал Мадрид. Мачът завърши 1:1, а тимът от испанската столица изравни в петата минута на добавеното време с гол на Антонио Рюдигер след грешка на вратаря на символичните домакини Анатолий Трубин. Двубоят от група F в Шампионската лига се игра във Варшава, заради военните действия, които се водят на територията на Украйна.

Шахтьор поведе с гол на Олександър Зубков в 46-ата минута. Тимът вече е записвал победа над Реал и то, насред Мадрид - 3:2 през есента на 2020-а.

За съжаление на символичните домакини съдбата намигна на Реал дълбоко в добавеното време а мача. Тогава комбинация между Тони Кроос и Антонио Рюдигер завърши с попадение на защитника за 1:1. Рюдигер обаче трябваше да напусне терена, защото разкървави главата си, отбелязвайки изравнителния гол в полската столица.

Ремито върши перфектна работа на Реал, който е с 10 точки в групата и вече е осминафиналист. Втори остава РБ Лайпциг (6 т.), който удари като гост Селтик с 2:0 с късни голове на Тимо Вернер и Емил Форсберг. Шахтьор е с 5 точки, а Селтик - с една.

Резултати от мачовете във вторник

Група E:

Динамо Загреб – РБ Залцбург 1:1

Милан – Челси 0:2

Група F:

Селтик – РБ Лайпциг 0:2

Шахтьор Донецк – Реал Мадрид 1:1

Група G:

Копенхаген – Манчестър Сити 0:0

Борусия Дортмунд – Севиля 1:1

Група H:

Макаби Хайфа – Ювентус 2:0

Пари Сен Жермен - Бенфика 1:1. /БГНЕС