Челси и Арсенал се класираха за 1/4-финалите за Купата на Лигата

Челси достигна до четвъртфиналната фаза в турнира за Купата на Лигата на Англия, след като преодоля храбрия Саутхемптън след 1:1 в редовното време и 4:3 при изпълнението на дузпи на „Стамфорд Бридж“.

Едуард Нкетия.

Домакините поведоха в края на първото полувреме след гол с глава на Кай Хаверц. В началото на втората част обаче „светците“ възстановиха паритета след изравнителното попадение на Че Адамс. Редовното време приключи при резултат 1:1 и така победителят бе решен след рулетката на дузпите.

Там „сините“ се оказаха по-точни, като Рийс Джеймс прати лондончани в последните осем. Пропуски за гостите при единадесетметровите наказателни удари направиха резервите Тио Уолкър и Уилям Смолбоун, докато Мейсън Маунт не намери целта за Челси.

Компания на тима на Томас Тухел в четвъртфиналите ще прави и Арсенал. „Топчиите“ се справиха с Лийдс след успех с 2:0 у дома. Точни за възпитаниците на Микел Артета след почивката бяха Калъм Чеймбърс и Едуард Нкетия. За последните осем в турнира се класира още съставът на Съндърланд, който елиминира Куинс Парк Рейнджърс след нулево равенство в редовното време и 3:1 при дузпите. /БГНЕС