Чеферин: Случаят с Барселона е един от най-сериозните, които съм виждал

По мое мнение това е един от най-сериозните случаи, които съм виждал във футбола. Ситуацията е изключително сериозна. Това обяви президентът на УЕФА Александър Чеферин относно разследването срещу Барселона по случая "Негрейра".

В края на миналия месец европейската футболна централа обяви, че започва собствено разследване на информацията, че каталунците са правили плащания към вицепрезидента на Съдийската комисия в Испания Хосе Мария Енрикес Негрейра в продължение на години. От Барселона твърдят, че става въпрос за консултантски услуги, но според други плащанията са били за съдийска помощ в Ла Лига.

"Не мога да коментирам директно казуса по две причини. Първо, защото имаме независима интердисциплинарна комисия, която води разследване. Второ, защото не съм запознат в детайли. Но мога да кажа едно нещо. Информираха ме, че случаят е изключително сериозен. По мое мнение това е един от най-сериозните случаи, които съм виждал във футбола", коментира Чеферин.

Барселона няма как да бъде наказан от Испанската футболна федерация заради давност, но все още е под угрозата за наказание от УЕФА, както и криминално разследване от испанската прокуратура. "Що се отнася до футболните власти в Испания, там е изтекла давността, но знам, че се извършват действия от страна на прокуратурата. По отношение на УЕФА няма давност", обясни Чеферин. /БГНЕС