Цветанов: Нямам притеснения от проверки, изряден съм

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се сдоби с нов луксозен имот в София.

Нямам никакви притеснения от нищо. Аз съм изряден български гражданин и съм го доказал. Никога не съм се крил.

Така зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов коментира информацията, че в прокуратурата е постъпил сигнал за придобития от него нов апартамент, предаде репортер на БГНЕС.

Информацията за сигнала съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от БНР. Той е постъпил от гражданско сдружение „Боец“ и е отправен още до антикорупционната комисия.

Според публикация на „Свободна Европа“ Цветанов е придобил апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, след като през 2018 г. е прехвърлил на фирмата-строител два от своите апартаменти. Изданието твърди обаче, че вторият човек в ГЕРБ е придобил новото си жилище на много по-ниска цена от пазарната.

„Няма нищо, което да е незаконно. Няма никаква договорка с когото и да било“, заяви Цветанов пред журналисти в парламента.

„Двата апартамента, които съм прехвърлил и съм направил замяна с този, който съм купил, са в същия район. От гледна точка на местоположение, предишните два са на много по-хубаво място. Има замяна. Разликата е от около 39 или 40 м², а аз съм доплатил 100 хил. лв. Направил съм го по банков път, съгласно българското законодателство. Попълнил съм съответните декларации“, обясни още Цветанов. /БГНЕС