ЦСКА стигна до късен успех във Варна, равенство с две дузпи между Славия и Локо

ЦСКА победи Черно море с 2:0 като гост в среща от 15-ия кръг на efbet Лига. „Армейците" стигнаха до късен успех след два гола в последните минути на резервата Кристиян Малинов и Али Соу. Първо българският национал се разписа в 88-та минута, а две по-късно гамбийският нападател оформи и крайния резултат със седмия си гол в първенството през сезона.

Двубоят на стадион „Тича" предложи както винаги много битка, но за сметка на това головите ситуации бяха малко. В самия край на първата част Рубен Пинто нацели гредата след плътен шут от дистанция. Мачът вървеше към нулево реми, когато появилият се минути по-рано Малинов отбеляза за гостите. В добавеното време Соу повтори упражнението за победата.

Славия и Локомотив Пловдив пък завършиха наравно 1:1. „Железничарите" поведоха с гол от дузпа на капитана Димитър Илиев в 74-та минута, но шест по-късно Галин Иванов изравни също от 11-метров наказателен удар. Така Славия лиши пловдивчани от седма поредна победа в първенството. „Белите" пък не успяха да запишат пети последователен успех.

Двубоят в столичния квартал „Овча Купел" предложи много здрава битка, но Локомотив е отборът, който може да бъде повече недоволен от точката. През първата част „смърфовете" удариха греда чрез Ожболт след хитро изпълнение на свободен удар. Впоследствие поведоха чрез наказателен удар, отсъден за нарушение срещу Павел Витанов. Димитър Илиев реализира хладнокръвно с гол №10 през сезона, който го прави временен голмайстор на елита. В 82-та минута дойде и най-спорният момент, след като съдията Ивайло Стоянов отсъди дузпа за фаул на Томашевич срещу Шоколаров. От повторенията стана ясно, че контакт между двамата няма, а дори да има такъв, той е непосредствено пред наказателното поле. Дузпа обаче бе отсъдена и Галин Иванов не сгреши за крайното 1:1. Ботев Враца и Витоша Бистрица завършиха наравно 1:1 в първия за деня.

Валери Домовчийски откри резултата за врачани от дузпа в самия край на първото полувреме, но резервата Запро Динев изравни в 74-та минута. Андреас Васев допусна грешка на тъча и Атанас Кабов му отне топката. Юношата на Левски намери непокрития в наказателното поле Динев и той изравни от непосредствена близост.

Ботев може да съжалява, че не спечели трите точки, тъй като имаше значително предимство в мача. Петър Атанасов и Валери Божинов бяха спрени от вратаря Християн Василев, който направи много силен мач.

Така Ботев не успя да победи един от директните си конкуренти в борбата за оцеляване в първенството. Равенството пък е първо за Витоша, след като до момента точковият актив на тима бе само 3 благодарение на една победа. В класирането Ботев Враца е на 11-то място с 13 точки, докато Витоша е последен с 4. В следващия кръг „тигрите" приемат Лудогорец, а Ботев гостува на Локомотив Пловдив.

Мачът между Ботев Враца и Витоша Бистрица ще се запомни и с това, че до момента е единственият в елита през този сезон, в който всички футболисти на терена са българи. Футболистите, които се появиха от пейката също са българи, а в добавка към това треньорите също са родни специалисти. /БГНЕС