Цецка Цачева: Оставката ми е личен акт, натиск не е имало

Така се носи отговорност. Оставката ми е личен акт. Натиск категорично не е имало от страна на премиера, заяви Цецка Цачева в Стара Загора днес, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Цецка Цачева е поредният министър, който си тръгва от кабинета "Борисов 3"

Оставката на Цачева като правосъден министър идва дни след скандала с имотната сделка за жилището ѝ в столичния квартал "Изток", придобито на цена в пъти по-ниска от пазарните. Става дума за сграда на ул. "Юрий Гагарин". В едно от интервютата по темата, Цачева каза, че минавайки в района, видяла изкоп и се свързала с фирмата. Апартаментът от почти 200 квадрата Цачева купува заедно със сестра си.

Нямам никакви притеснения за извършени престъпления, тъй като не съм в никакви връзки с фирмата продавач, нито пък със злоупотреба с власт, заяви Цачева.

Премиерът Бойко Борисов е приел оставката ѝ.

Тази сутрин, в кабинета на Борисов спокойно обясних и на него при какви условия съм сключила сделката. Моите убеждения са, че докато върви проверката не е редно да изпълнявам функцията министър на правосъдието. Поради тази причина едновременно с подаването на оставка съм заявила и молба да ми бъде разрешен полагаемия ми се годишен отпуск, до момента, в който оставката ми бъде гласувана в пленарна зала, заяви Цецка Цачева.

Това са фактите, докато вървят проверките, няма да коментирам повече, заяви Цачева.

Оставката е личен акт. Доказала съм, че мога да нося отговорност. Поех отговорност след провала на президентските избори, не желая по никакъв начин името ми да тежи на премиера Борисов и на Министерски съвет, каза още Цецка Цачева. /БГНЕС